fbpx
Сьогодні
18:56 28 Сер 2019

Законопроект Зеленського допустить юридичних осіб до ринку землі

Президентський законопроект про обіг земель сільгосппризначення, який повинен бути опублікований в найближчі два тижні, передбачає допуск юридичних осіб до ринку землі.

Про це в.о. міністра аграрної політики і продовольства Ольга Трофімцева повідомила на прес-конференції в середу, 28 серпня, пише Інтерфакс-Україна.

«Позиція президента з приводу юросіб досить ліберальна і це як раз одна з тих розбіжностей, яка існує між нами. Я вважаю, що певні обмеження, запобіжники, повинні встановлюватися на першому перехідному етапі. Я виступаю за поетапність відкриття ринку і відповідно за поетапну його лібералізацію», – зазначила вона.

Трофімцева додала, що базою президентського законопроекту виступає урядовий.

«Зміни, які в ньому будуть, стосуються юридичних осіб. Я думаю, ми його побачимо найближчим часом. Він буде внесений до Верховної Ради як президентський, але це буде предметом розмови після першого дня роботи Верховної Ради, після формування нового Кабінету Міністрів», – сказала вона.

За словами Трофімцевої, це «питання тижня-двох максимум». Вона додала, що в рамках земельної реформи буде презентовано мінімум шість-сім законопроектів, які будуть спрямовані на нормальне функціонування ринку землі.

Нагадаємо, що Центральна виборча комісія України (ЦВК) завершила реєстрацію депутатів Верховної Ради.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: