fbpx
Сьогодні
12:46 16 Сер 2019

На Богдана подали до суду

Фото Reuters

Прес-секретар ГО "Невідомий патріот" Сергій Антонов подав позов до Печерського районного суду міста Києва на главу Офісу Президента Андрія Богдана.

Відео, на котрому Антонов повідомляє про цю дію, було опубліковане у Фейсбуці.

Як стверджує Сергій Антонов, який є переселенцем із Донбасу, він подав позов через те, що Богдан "принизив його честь та гідність" своєю позицією щодо мовного питання на Сході України.

"З його інтерв'ю "РБК-Україна" випливає, що мешканці Донбасу розумово неповноцінні, оскільки не можуть вивчити державну мову, і відповідно, необхідно вводити для нас територіальну мову – російську. Це принижує мою честь та гідність, як переселенця з тимчасово окупованих Росією територій. Пане Андрію, переважна більшість мешканців Донбасу не має психологічних та фізіологічних обмежень, що заважали б їм вивчити державну мову. Виключення становлять лише ті, хто принципово цього не хоче. А принципово не хочуть це зробити лише ті, хто ненавидить Україну і все українське", – твердить Антонов.

Крім цього, за його словами, Богдан "розповсюджує наклепи, які схожі на російську пропаганду".

"Я вимагаю від Андрія Богдана вибачитись перед мешканцями Донбасу та визнати нас розумово повноцінними людьми, які в стані вивчити державну мову. І відповідно, ніяких територіальних мов нам вводити не потрібно", – підкреслює прес-секретар "Невідомого патріота" та зазначив, що чекає Богдана в суді.

Нагадаємо, що 2 липня під час інтерв'ю Богдан виступив за впровадження російської, як регіональної мови на Сході.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: