fbpx
Сьогодні
20:56 16 Сер 2019

Дітей без щеплень не пускатимуть до шкіл та садків, - МОЗ

В Україні дітей, які не матимуть обов'язкових щеплень, не будуть допускати до навчання у садках та школах.

Про це заявили глава Міністерства освіти й науки Лілія Гриневич та виконувач обов'язків міністра охорони здоров'я Уляна Супрун під час прес-конференції, передає прес-служба МОЗ.

"В умовах колективу невакциновані діти можуть поширювати інфекцію іншим дітям, які також можуть бути невакцинованими, можуть бути медичні протипоказання. Але це також ставить під загрозу сім'ї тих дітей, а також вчителів та працівників у школах", – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що перед школою дитина повинна пройти профілактичний огляд у педіатра чи сімейного лікаря, а також оновити карту профілактичних щеплень (довідка форми № 063/о), якщо дитина отримала нові щеплення. Це вакцини від 10 інфекційних хвороб: гепатиту B, туберкульозу, кору, паротиту, краснухи, дифтерії, правця, кашлюку, поліомієліту і хіб-інфекції.

Гриневич зазначила, що медичний працівник в навчальному закладі може порекомендувати, де зробити щеплення.

"Якщо це їхня (батьків, – ред.) світоглядна позиція і вони категорично відмовляються від щеплення, то в цьому випадку вони можуть написати заяву на індивідуальну чи дистанційну форму навчання", – сказала міністр.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: