fbpx
Сьогодні
17:48 08 Сер 2019

Бекешкіна розповіла, що може призвести до падіння рейтингу Зеленського

Соціолог Ірина Бекешкіна розповіла, що може призвести до падіння рейтингу президента Володимира Зеленського.

Вона розповіла в інтерв'ю НВ, що після другого туру президентських виборів рейтинг Зеленського почав падати, тому що «Опозиційна платформа — За життя» почала говорити своїм виборцям про те, що «вони в НАТО хочуть, а ви ж проти».

«І тут Зеленський увімкнув образ білоруського президента Лукашенка, популярного і в нашій країні. Картинно розібрався з кількома дрібними чиновниками, почав вирішувати питання людей, і це миттєво підняло рейтинг», — нагадала Бекешкіна.

Водночас вона вважає, що рейтинг президента у найближчі місяці знову почне падати.

«Не думаю, що цього достатньо і вистачить надовго. Уже восени, ближче до зими люди отримають перші платіжки за газ. Навіть якщо ціну трохи знизять, вони все одно згадають про Юлію Володимирівну [Тимошенко], яка обіцяла зменшити ціну вдвічі», — каже соціолог.

Бекешкіна нагадала, що українці також чекають, що «нарешті влада буде розправлятися з корумпованими чиновниками, що будуть якісь рішення стосовно війни». При цьому, які б рішення президент не прийняв, вони задовольнять лише частину українців, а частину налаштують проти нього.

«Ще один виклик стосується соціальних проблем — зарплат, пенсій, медичного обслуговування. Люди очікують, що настануть покращення, а швидко їм настати немає звідки», — розповіла соціолог.

Цей виклик пов'язаний із протиріччям: «Бідний клас хоче, щоб податки були вищими, а бізнес — щоб нижчими. І ті, й інші підтримали партію президента Зеленського, але Слуга народу не зможе проводити політику, знижуючи податки і підвищуючи пільги одночасно. Так не буває. І це ще одне перехрестя, де політична сила Зеленського може втрачати підтримку», — каже Бекешкіна.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: