fbpx
Сьогодні
20:25 03 Сер 2019

Суддя-викривачка Гольник заявила, що їй радять подбати про свою безпеку

Фото: Рубрика

Відома суддя-викривачка з Полтави Лариса Гольник заявила, що їй радять подбати про свою безпеку.

"Сьогодні з кількох непов'язаних між собою джерел надійшли меседжі: 1. Струков дуже нервує – боїться за своє майбутнє. 2. Мені варто подбати про власну безпеку", – написала вона у своєму Facebook.

Гольник прокоментувала журналісту "Рубрики", що "прямих загроз не було, але при серйозних намірах і не буде. Загроза надходить від Струкова та його оточення".

Зазначимо, Олександр Струков – голова Октябрського районного суду Полтави.

"Коли я вперше звернулася зі скаргою на дії голови Октябрського суду Струкова у 2016 році, кваліфікаційна комісія тоді ще могла його притягнути, але ніхто не вживав заходи", – коментувала раніше конфлікт Гольник в інтерв'ю для "Рубрики".

Після викриття корупційного злочину Струков подав скарги до до Вищої ради правосуддя про недотримання Гольник правил трудової дисципліни. Струков скаржився на неетичну поведінку Гольник, яка, на його думку, полягає в оприлюднені нею та її чоловіком некоректних публікацій у соцмережах стосовно нього як голови суду, колег-суддів та працівників апарату суду.

Зараз Лариса Гольник проходить конкурс у на посаду члена Вищої ради правосуддя (ВРП), який оголосив Володимир Зеленський.

"Родзинкою мого проходження конкурса став привіт від Струкова. Він з власної ініціативи надіслав конкурсній комісії негативну характеристику на мене з доданням стосу якихось документів. У характеристиці людина, котра чотири рази не з'явилася на кваліфікаційне оцінювання, робить безапеляційний висновок про мою (не свою) невідповідність займаній посаді судді. При цьому документ не містив дати складання, а отже є недійсним", – писала у Facebook Лариса Гольник.

ВРП – орган, який формує суддівський корпус та забезпечує незалежність суддів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: