fbpx
Сьогодні
17:06 24 Лип 2019

Рябошапка розповів, що думає про посаду генпрокурором

Заступник голови Офісу президента Руслан Рябошапка заявив, що позитивно ставиться до ініціативи голови держави Володимира Зеленського призначити його Генеральним прокурором України.

Про це Рябошапка розповів журналістам 24 липня, передає УП.

«Звісно, що підтримую. Я підтримую всі ініціативи президента», — відповів заступник голови Офісу президента на питання, як він ставиться до подібної ідеї Зеленського.

Щодо першочергових кроків у якості очільника Генеральної прокуратури України, Рябошапка зазначив, що розповість про них, коли буде відповідне подання і додав, що якщо його все ж призначать генпрокурором, то першочерговими кроками будуть масштабні кадрові зміни у ГПУ.

За його словами, у нього є багато ідей, як можна змінити систему роботи Генпрокуратури, але розповідати про них не захотів, щоб їх не вкрали конкуренти.

«Не має значення, які є проблеми, ми прийшли, щоб їх вирішувати», — сказав заступник голови Офісу президента.

При цьому Рябошапка оцінює свої шанси стати генпрокурором «50 на 50».

Крім того, у представника команди президента запитали, чи буде змінений закон про очищення влади відповідно до пропозицій Зеленського про масову люстрацію всіх посадовців часів президентства Петра Порошенка. Рябошапка відповів, що попередній склад Ради відмовився його розглядати, а у нового парламенту будуть інші першочергові законопроекти.

При цьому він додав, що внесення змін до Кримінального процесуального кодексу України будуть першочерговими у роботі нової Верховної Ради.

Нагадаємо, що Рябошапка назвав обшуки на "АрселоМіттал" правомірними.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: