fbpx
Сьогодні
18:33 21 Лип 2019

21 липня – п’ята річниця звільнення Торецька від бойовиків

21 липня 2014 року українські воїни героїчно звільнили від російських окупантів місто Торецьк (раніше Дзержинськ) в Донецькій області.

«Блискавичну операцію, за якою, затамувавши подих, спостерігала вся країна, провели 33 бійці Сил спеціальних операцій Збройних Сил України та 8 воїнів 73-го Морського центру спеціального призначення», – нагадали у Міністерстві внутрішніх справ України.

Українські армійці увійшли в місто близько 6 години ранку та захопили штаб бойовиків. Упродовж 8 годин наші воїни героїчно стримували контратаки 200 озброєних бойовиків, підсилених танками і БМП. Наші бійці втримали оборону. Озброєні бандформування зазнали великих втрат і, кинувши важку техніку, втекли до Горлівки та Донецька.

Уже ввечері 21 липня українська армія повністю контролювала Торецьк. Над будівлею міськради наші визволителі підняли державні прапори.

торецьк

торецьк

У мережі опублікували ролик і нагадали про велику подію для країни. Відео боїв опублікував в YouTube-каналі службовець ЗСУ Петро Гасай.

Сьогодні з нагоди святкування річниці визволення у Торецьку відбулось покладання квітів до пам'ятного знаку захисникам України, полеглим за весь час оборони та звільнення міста, повідомляє ВЦА.

торецьк

торецьк

Нагадаємо, що 15 квітня 2014 року перейшов під контроль бойовиків. А вже 21 липня того ж року повернувся під контроль України.

Додамо, що 16 жовтня 2015 року міська рада прийняла рішення про перейменування Дзержинська в Торецьк за назвою річки Кривий Торець. Верховна рада затвердила рішення про перейменування 4 лютого 2016 року.

торецьк

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: