fbpx
Сьогодні
12:48 20 Лип 2019

"Мотор Січ" заперечує причетність до фінансування бойовиків "ДНР"

Компанія "Мотор Січ" заперечує обвинувачування СБУ щодо фінансування "ДНР" через сплату фейкових податків Сніжнянським машинобудівним заводом.

Про це повідомив директор зі зв'язків з громадськістю ВАТ "Мотор Січ" Анатолій Малиш в коментарі для Радіо Свобода.

"Ми платили і платимо податки тільки в державний бюджет України, тільки на території України. Ми на території, непідконтрольній Україні, податки не платили і не платимо", – відповів Малиш на звинувачування СБУ.

Нагадаємо, що 19 липня СБУ припинила протиправну діяльність групи компаній "Мотор Січ", яка протягом двох років фінансувала діяльність терористичної організації "ДНР", та оголосили про підозру директору та начальнику фінансового відділу. "Мотор Січ" звинувачуюють у тому, що вони відправляли до "Центрального Республиканского банка ДНР" платежі "Сніжнянського машинобудівного заводу" у вигляді сплати непередбачених чинним українським законодавством так званих "податків та інших обов'язкових платежів".

Відкрито кримінальну ч. 2 ст. 258-5 Кримінального кодексу України (фінансування тероризму).

"Мотор Січ" – підприємство у Запоріжжі, яке розробляє, виробляє, ремонтує та обслуговує авіаційні газотурбінні двигуни для літаків та вертольотів, а також промислові газотурбінні установки.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: