fbpx
Сьогодні
15:39 07 Лип 2019

Глава штабу "Слуги народу" про формування списку: Ми сіли і накидали з голови 50-70 прізвищ

Фото Reuters

Керівник виборчого штабу партії "Слуга народу" Олександр Корнієнко розповів, як формувався список політсили на позачергові парламентські вибори.

Про це він повідомив в інтерв'ю Цензор.НЕТ.

"Було кілька джерел, звідки вони (кандидати, – ред.) бралися системно. Це в першу чергу ті, хто був з нами всю президентську кампанію: або експерти, або представники" ЗеКоманди ". Частина експертів були представлені як команда Володимира в "Праві на владу" (ток-шоу на каналі "1+1″, – ред.) перед другим туром, частина працювала на бек-офісі. Когось рекомендували вже ці експерти… Були люди з реформаторської середовища та антикорупційної середовища", – поінформував Корнієнко.

Він запевнив, що список формувався заздалегідь, а не за кілька тижнів до парламентських виборів.

"У нас був список. Не можна сказати, що ми сіли і почали з нуля його складати. Але він був не формалізований. Ми розуміли, що мінімум 50 людей вже можна записати. Ви можете запитати Дмитра (главу партії "Слуга народу" Дмитра Разумкова, – ред.), він скаже, що, коли ми почали формувати список, ми сіли і відразу з голови… там 50-70 прізвищ накидали. Решта, так, це було питання, тому що необхідно було шукати, з'ясовувати, проводити співбесіди, питати", – додав він.

За словами Корнієнка, 10-15% списку складають люди, відібрані за анкетами.

"Президентська кампанія була тестом для багатьох людей, і багато хто його не пройшли. У тому-то й справа, що під час президентської кампанії ми бачили навколо себе набагато більше людей, ніж потім виявилося. Потім був такий етап, що ми зрозуміли, що реально ядро команди 10-15 осі. А по решті потрібно робити якісь висновки по кому-то, хтось не розумів своє місце далі", – пояснив він.

Олександр Корнієнко є головою виборчого штабу і сьомим номером списку партії "Слуга народу". У ході президентських виборів він працював в команді Зеленського, займався організаційними питаннями.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: