fbpx
Сьогодні
21:16 03 Лип 2019

У ЦВК очікують нових доказів для скасування реєстрації Клюєва і Шарія

Суспільний резонанс навколо реєстрації кандидатами в депутати колишнього глави Адміністрації президента Януковича Андрія Клюєва і блогера Анатолія Шарія може допомогти знайти нові дані, які дозволять скасувати реєстрацію.

Про це заявила секретар Центральної виборчої комісії Наталія Бернацька, передає Укрінформ.

"Ми навіть не розуміємо, куди ще нас відправив Верховний суд своїм рішенням, які ще докази нам шукати. Коли ми приймали рішення по відмові і Клюєву, і Шарію, ми звернулися до всіх можливих відомств. Завдяки такому резонансу, який відбувся, можливо станеться якийсь поштовх у правоохоронних органах, і нам будуть надані нові докази, що не були предметом оцінки Верховним судом. Ми – орган державної влади і не можемо робити відмови, які нічим не обґрунтовані, інакше вони будуть за два дні скасовані судом", – пояснила Бернацька.

Вона нагадала, що раніше Верховний суд визнав надані ЦВК докази того, що відмова Клюєву і Шарію в реєстрації була законною, недостатніми. Після цього у комісії не було іншого виходу, окрім як виконати рішення суду і зареєструвати кандидатів.

"Нам заборонено законом виносити ті ж рішення, які повністю за своїм змістом повторюють вже скасовані, нам потрібні якісь нові докази й інші підстави", – уточнила вона.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: