fbpx
Сьогодні
20:56 03 Лип 2019

Суд над Штепою знову перенесли – обвинувачена запізнилась на засідання через пробиті шини в автомобілі

Сьогодні, 3 липня, обвинувачена за двома тяжкими статтями ККУ Неля Штепа, не прибув на судове засідання в Орджонікідзівський районний суд Харкова.

Про це повідомляє slavinfo.dn.ua.

Судове засідання було призначене на 11:00. До цього часу в суді з'явився тільки один з адвокатів екс-мера Слов'янська Олександр Тананакін, пізніше прибув другий адвокат обвинуваченої Олександр Шадрін.

Третій адвокат Нелі Штепи Дмитро Марченко повідомив по телефону, що автомобіль, на якому вони прямували до Харкова, пробив два колеса, десь на трасі.

Судове засідання перенесли на 15:00. Але і до цього часу Неля Штепа в залі судового засідання не з'явилася.

З'явилася Штепа зі своїм адвокатом, через кілька хвилин після того, як судді закрили засідання. Обвинувачена та адвокат заявили про те, що вони не з'явилися на суді, тому що перед ними на трасі їхав чорний джип і з нього кинули їм під колеса колючий дріт, який і пробив покришки.

"Ми прибули до Харкова із запізненням: по дорозі пробили два колеса, довелося затриматися, поки не виправили", – пояснив адвокат.

Суд перенесено на 30 серпня.

Нагадаємо, Штепу затримали в липні 2014 року. 8 жовтня 2014 роки їй оголошена остаточна підозра в скоєнні кримінальних злочинів, передбачених ч. 3 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, які призвели до загибелі людей) і ч. 1 ст. 258-3 (створення терористичної групи чи організації) Кримінального кодексу України.

Екс-керівниця Слов'янська звинувачується в закликах до зміни кордонів України, сприяння проведенню псевдореферендума про відділення Донецької області від України, створення умов для діяльності терористичних груп і організацій.

Максимальна санкція зазначених статей — довічне ув'язнення.

Раніше повідомлялося, що підозрювану у сепаратизмі Штепу включили у виборчий список партії "Опозиційна платформа – За життя".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: