fbpx
Сьогодні
10:20 02 Лип 2019

ДФС викрили схему, за якої кошти із держави вивозили до офшорних зон

Щоб перевести гроші без сплати ПДВ і не повертаючи в країну валютний виторг, спритні підприємці відкрили або придбали підконтрольні компанії. Вони нібито експортували продукцію, однак за фактом виводили кошти.

Про це повідомляє Obozrevatel.

У схемі замішані як мінімум 407 фірм.

Аграрії укладали непрямі зовнішньоекономічні контракти (коли рух товару не відповідає руху грошових коштів) і, як правило, для валютних розрахунків вибирали офшорні зони.

"Операції здійснені виключно для виведення коштів за кордон з використанням підприємств, що мають ознаки фіктивності та створені (придбані) виключно для здійснення сумнівних операцій. Тобто, для експорту товарів без повернення валютної виручки і сплати ПДВ вітчизняними підприємствами використовуються підконтрольні суб'єкти господарської діяльності", – написала в звіті директор департаменту боротьби з відмиванням доходів, одержаних злочинним шляхом, Олеся Спесивцева.

У ДФС прийняли рішення:

  • перевірити ланцюг поставки товарів, які експортували зазначені фірми;
  • провести інформаційно-аналітичну роботу з метою встановлення ознак кримінальних злочинів, в тому числі, які можуть бути пов'язані з відмиванням доходів, одержаних злочинним шляхом;
  • здійснити аналіз діяльності систем гарантування депозитів, які виступають контрагентами для вітчизняних суб'єктів господарювання при переміщенні товарів через митний кордон України;
  • забезпечити збір необхідних матеріалів і передачу їх в правоохоронні органи для прийняття рішення відповідно до вимог кримінально-процесуального законодавства України.

Раніше у Міноборони відхрестилися від підозрюваного в розкраданні "Антонова" полковника.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: