fbpx
Сьогодні
15:34 30 Чер 2019

КВУ зафіксував порушення на виборах до ОТГ

Фото Reuters

Комітет виборців України проводить спостереження за днем голосування на перших місцевих виборах у 66 об'єднаних громадах, де зафіксували поодинокі порушення, які стосуються недопуску спостерігачів на підготовчі засідання, порушення таємниці голосування та спроби видачі бюлетенів без належних документів.

Про це повідомляє прес-служба КВУ Facebook.

Повідомляється, що в сільській місцевості зафіксовано спроби видачі бюлетенів без належних документів.

"У Рівненській області в с. Сестрятин Радивилівського району було зафіксовано кілька спроб видачі бюлетенів без паспорта. Виборці мотивували бажання проголосувати без документа тим фактом, що члени комісій особисто знають цих осіб… У с. Кузьмівка Сарненського району Рівненської області літнє подружжя хотіло проголосувати без паспортів", – повідомили у КВУ.

Також було зафіксовано спроби видачі бюлетенів без потрібних документів у Горохівській ОТГ Миколаївської області, а також у селищі міського типу Березнегувате, де на ділянці стався конфлікт між виборцем та членами дільничної виборчої комісії.

"У день виборів виникають окремі проблеми, пов'язані з порушенням таємниці голосування. Так, у Миколаївській області на виборчій дільниці в с. Мигії Первомайського району ДВК було неправильно облаштовано і розташовано кабінки для таємного голосування. В результаті виборці могли спостерігати, як голосують інші громадяни. Після зауваження спостерігачів КВУ комісія усунула порушення", – розповіли в Комітеті.

Також присутні спроби недопуску спостерігачів на засідання комісій. У селі Новомар'їнка члени комісії намагалися не допустити спостерігача КВУ на ранкове засідання, вважаючи, що спостерігач має право перебувати на дільниці лише з восьмої ранку.

Окрім того, спостерігачі повідомили про випадки голосування осіб, які не були включені в список для голосування, а також присутні організаційні проблеми.

Нагадаємо, що сьогодні, в неділю, 30 червня, у 66 ОТГ України вперше проходять вибори депутатів сільських, селищних, міських рад ОТГ та відповідних сільських, селищних, міських голів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: