fbpx
Сьогодні
11:54 29 Чер 2019

Найстаріший нардеп вперше за 29 років не балотується до Ради

Народний депутат від фракції "Опозиційний блок", 86-річний мажоритарник – представник Донецької області, Юхим Звягільський уперше з 1990 року не балотується на парламентських виборах.

Такого висновку дійшов за підсумками аналізу кандидатів у депутати у списках партій та в мажоритарних округах Рух ЧЕСНО.

За даними ЧЕСНО, народний депутат Юхим Звягільський є єдиним нардепом усіх восьми скликань Верховної Ради України, однак наразі, уперше з 1990 року, він не балотується на парламентських виборах. Так, Звягільського немає в переліку кандидатів в окрузі №45 (зараз він охоплює Авдіївку та неокуповану частину Ясинуватського району Донецької області), від якого його обирали до парламенту на двох попередніх виборах (2012 та 2014 років). Також прізвища нардепа-рекордсмена не знайти серед кандидатів в інших округах і виборчих списках партій.

У русі ЧЕСНО вказали, що Звягільський має депутатський мандат безперервно з 1990 року.

Звягільський на виборах 2014 року на Донбасі, які відбувалися в умовах активних бойових дій, вчергове пішов у депутати (але вже як самовисуванець) у 45-му окрузі, частина якого була окупована. Зрештою, вибори там відбулися лише на чотирьох дільницях, а Звягільський переміг, отримавши рекордно низьку кількість голосів – 1454.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: