fbpx
Сьогодні
20:14 25 Чер 2019

"Слуга народу" подала заяву до Нацполіції через клонів партії

У партії "Слуга народу" заявили про сотні кандидатів-мажоритарників, які незаконно використовують бренд і символіку партії та подали заяву до Нацполіції.

Про це повідомляє прес-служба політсили.

За словами представника "Слуги народу", адвоката Олександра Качури, наразі у ЦВК зареєстровано майже 100 кандидатів-"клонів".

Частина з них вказали місцем своєї роботи юридичні особи з ознаками фіктивності, у назві яких є "Слуга народу" або "ЗЕ!". Він підкреслив, що використання так званих клонів напередодні виборів має на меті ввести в оману громадян та прямо перешкоджає діяльності партії "Слуга народу".

Також Олександр Качура звернув увагу, що зазвичай фейкові організації було зареєстровано за два дні до того, як відповідні кандидати подали документи до ЦВК.

"У таких діях псевдокандидатів у народні депутати України вбачаються ознаки складу злочину, передбаченого частиною 1 статті 157 Кримінального кодексу України, а саме – перешкоджання здійсненню виборчого права. Наразі частина кандидатів у народні депутати в одномандатних округах шахрайським шляхом вказали інформацію, що вони нібито працюють в організаціях із назвою "Слуга народу", а саме – благодійних фондах, товариствах з обмеженою відповідальністю чи приватних підприємствах. Це брудна технологія, розгорнута проти партії "Слуга народу", щоб ввести в оману людей і не дати їм можливості проголосувати за ту політичну силу, за яку вони збираються", – заявив Олександр Качура.

Водночас деякі кандидати, яких зареєструвала ЦВК, вказали, що вони є членами політичної партії "Слуга народу", що не відповідає дійсності. Юристи політсили вже звернулися до Центрвиборчкому з тим, щоб у бюлетенях ці кандидати не були представлені як члени партії "Слуга народу".

Також відзавтра кандидати, котрі балотуються від партії "Слуга народу" в мажоритарних округах і мають "клонів", подаватимуть відповідні заяви до правоохоронних органів, а також звертатимуться до НАЗК зі скаргами.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: