fbpx
Сьогодні
17:38 19 Чер 2019

ГПУ знає, де перебуває причетний до збиття боїнга МН17 українець

ГПУ знає, де перебуває причетний до збиття боїнга МН17 українець Леонід Харченко, який воював на боці "ДНР".

Про це журналістам розповів генеральний прокурор України Юрій Луценко, повідомляє Укрінформ.

"Це російські офіцери ФСБ та головного управління розвідки збройних сил РФ, а також польовий командир сепаратистів, який виконував їхні вказівки і є громадянином України. Леонід Харченко є громадянином України. Він не військовий, але став так званим польовим командиром так званої ДНР і виконував особисті вказівки трьох інших підозрюваних", – сказав Луценко.

За його словами, Леонід Харченко перебуває на окупованих територіях.

"Інформація є. Він знаходиться на окупованих територіях", – поінформував генпрокурор.

Він також зазначив, що між Україною та Нідерландами, в цій справі, діє двостороння угода, і якщо Харченка затримають, даватиме покази нідерландській стороні.

"Сьогодні синхронно тут, у Нідерландах, і в Україні були оголошені підозри всім чотирьом особам, в тому числі й громадянину України Харченку. Відтепер він перебуває в розшуку, і в разі, якщо його буде затримано, він буде заарештований за рішенням українського суду і через відеосеанс даватиме покази голландському суду. Згідно з двосторонньою угодою між Україною і Нідерландами, саме в цій кримінальній справі, по збиттю літака МН17, вирок голландського суду буде обов'язковим до виконання і в нас", – наголосив Луценко.

Раніше СБУ оголосила підозру чотирьом особам у причетності до збиття МН17.

Нагадаємо, що сьогодні журналісти Bellingcat оприлюднили імена тих, хто є причетний до знищення Боїнгу-777 над Донбасом.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: