fbpx
Сьогодні
10:55 10 Чер 2019

У відеооператора, якого побили в Харкові, стався інсульт

За побиття журналіста представникам Нацкорпусу загрожує до 10 років в'язниці

В результаті конфлікту на ринку Барабашово в Харкові серйозно постраждав журналіст – відеооператор 24 каналу і "Вістей". Про стан Вадима Макарюка повідомили на каналі.

Після побиття у 36-річного журналіста діагностували крововилив у головний мозок – він пережив інсульт. Вадим залишається в реанімації, лікарі оцінюють його стан, як важкий. Він бореться за своє життя.

До слова, вчора, 9 червня, Вадим Макарюк відзначав свій день народження. Близько 20 журналістів з різних ЗМІ прийшли в лікарню, щоб провідати і підтримати Вадима. Про це повідомила журналістка Софія Кальницька. 

Редактор харківського сайту 057.ua Ольга Калениченко написала в Facebook, що Вадим знаходиться в "напівсвідомості".

"Він стиснув мою руку. Він не може зараз дати свідчень. Він не може говорити складно, але … зможе! Головне! Це не травма при падінні… Він не спіткнувся об штатив. Його наздоганяли. Бігли за ним 10-15 осіб. Цілеспрямовано. Його добивали ногами", – написала Калениченко.

ИЗБИТ ЖУРНАЛИСТ! ВАДИМ МАКАРЮК. Просто за то, что снимал правду. Сегодня на «Барабашово» в момент попытки одной из…

Posted by Сергей Зайцев on Friday, June 7, 2019

Нагадаємо, інцидент на ринку "Барабашово" стався в п'ятницю, 7 червня. За словами очевидців, Макарюк знімав те, що відбувається на ринку, коли його атакували представник "Національного корпусу" – побили журналіста ногами, розбили відеокамеру і забрали карту пам'яті з відзнятим матеріалом.

Відзначимо, що в "Нацкорпусі" розповідають свою версію подій – невідомі намагалися захопити магазин, орендований ветераном АТО. Останній звернувся до ветеранських організацій за допомогою. А адміністрація харківського ринку викликала поліцію.

Правоохоронці розслідують всі обставини події. Проти нападників, особи яких встановлюються, порушено відразу три статті Кримінального кодексу, в тому числі і "Розбій", згідно з якою їм загрожує до 10 років позбавлення волі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: