fbpx
Сьогодні
19:13 09 Чер 2019

ЄС визнав новостворені коаліцію та уряд Молдови

Європейський Союз на рівні Єврокомісії та високого представника з питань зовнішньої політики офіційно визнав легітимність обрання нового уряду.

Про це йдеться у спільній заяві комісара з питань сусідства Йоганеса Гана та Високого представника ЄС з питань зовнішньої політики Федеріки Могеріні.

«Європейський союз врахував рішення, ухвалені напередодні парламентом Республіки Молдова, включаючи створення урядової коаліції», — йдеться в заяві.

Таким чином, Ган та Могеріні підтримали новостворену коаліцію Соцпартії та блоку  ACUM.

Ця заява стала першою на підтримку рішень молдовського парламенту від топ-представників ЄС.

«Європейський союз висловлює готовність працювати із демократичним легітимним урядом на базі взаємного прагнення до реформ та ключових принципів Угоди про асоціацію», — йдеться у заяві ЄС.

Крім того, в Брюсселі закликали сторони знайти вихід з кризи шляхом діалогу між парламентськими силами, серед яких, зокрема, Демпартія.

Нагадаємо, Конституційний суд Молдови визнав незаконним призначення уряду Санду та розпустив парламент.

Раніше повідомлялося, що проросійська Партія соціалістів Молдови (ПСРМ) і проєвропейський блок ACUM підписали тимчасову політичну угоду про співпрацю і почали екстрене засідання парламенту, щоб сформувати керівництво парламенту і затвердити склад уряду.

Проєвропейська кандидатка стала прем'єр-міністром Молдови.

Тим часом парламент Молдови визнав свою державу захопленою.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: