fbpx
Сьогодні
20:26 04 Чер 2019

В Україні збільшать штрафи за відмову у пільговому проїзді УБД

Верховна рада України прийняла за основу у першому читанні законопроект №10004 "Про внесення змін до статті 133-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо посилення відповідальності за безпідставну відмову у пільговому перевезенні окремих категорій громадян".

За документ після ряду невдалих спроб проголосував 231 нардеп, передає РБК-Україна.

Законопроект спрямований на те, аби штраф, який накладається на перевізників за відмову у безкоштовному проїзді учасникам бойових дій, ветеранам був збільшений.

У пояснювальній записці підкреслюється, що безпідставна відмова перевізників від передбаченого законом пільгового перевезення таких громадян зумовлена, в тому числі, й недостатньо жорсткою санкцією щодо цього правопорушення. Наразі адміністративний штраф за безпідставну відмову від передбаченого законом пільгового перевезення громадян становить 8 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян – 136 гривень.

Документом передбачається внести зміни до статті 1331 Кодексу України про адміністративні правопорушення, якими передбачити збільшення санкції за безпідставну відмову від передбаченого законом пільгового перевезення громадян зі сторони водіїв автомобільних транспортних засобів, громадян – суб'єктів підприємницької діяльності. Планується визначити, що це правопорушення тягне за собою накладення на водіїв транспортних засобів, громадян – суб'єктів підприємницької діяльності штрафу в розмірі 150 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (2550 гривень станом на 1 січня 2019 року).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: