fbpx
Сьогодні
20:55 28 Тра 2019

Саакашвілі на посади не розраховує, але готовий консультувати Зеленського

Колишній глава Одеської ОДА та екс-президент Грузії Михеїл Саакашвілі заявив, що не чекає призначень для себе в Україні, але готовий консультувати команду президента Володимира Зеленського.

Про це повідомляє ТСН.

"Не чекаю посад і призначень для себе, і планів таких немає. Якщо зможу бути корисним, готовий працювати на них (нову владу) цілодобово. Але думаю, що треба пропустити нових людей, тому що зараз йде повне оновлення політичного класу. Якщо знадобиться наш досвід удач і невдач, хоча в Україні у нас були в основному невдачі, то я готовий ділитися, щоб у них (нових політиків) не було невдач", – сказав він.

За словами Саакашвілі, він писав лист Зеленському, але переговорів з приводу свого повернення не вів.

"Я писав офіційний лист, але не афішував його. Це його (Зеленського) ініціатива та рішення. Хоча тут питання не політичного курсу, а відновлення справедливості", – зазначив він.

Саакашвілі зазначив, що він дуже радий поверненню в Україну.

"Хоч я не народився в Україні, але я вчився на Україні, служив у збройних силах на території України два роки, двічі сидів в Україні за свої політичні погляди, працював в Україні і боровся за неї, і моя сім'я має невеликий будинок в Україні, тому Україна мені не чужа і я повертаюся додому. Всі мої речі до сих пір у Києві, тому що коли мене викидали, я нічого не встиг забрати. Я люблю подорожувати, але не люблю блукати по світу, тому дуже радий поверненню, і вдячний Зеленському", – сказав політик.

Колишній президент Грузії зазначив, що в Україні буде займатися побутовими речами: зустрінеться з друзями і знайомими, подивиться, що сталося з його ділянкою землі, піде на новий скляний міст в Києві, поїде в Одесу та інші міста.

Раніше Зеленський своїм указом повернув екс-очільнику Одеської ОДА, президенту Грузії Міхеілу Саакашвілі українське громадянств.

22 травня 2019 року адвокат Саакашвілі Руслан Чорнолуцький звернувся до Адміністрації Президента з проханням повернути його клієнту громадянство України.

Нагадаємо, що 26 липня 2017 року президент Петро Порошенко своїм указом припинив українське громадянство Саакашвілі. 29 січня Верховний суд почав розглядати законність цього рішення. 12 лютого 2018 року прикордонники видворили екс-президента Грузії з України до Польщі в рамках процедури реадмісії.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: