fbpx
Сьогодні
18:35 27 Тра 2019

"Слуга народу" на старті: про що говорили на прес-конференції політичної партії

Партія "Слуга народу" сьогодні провела прес-конференцію щодо старту виборчої кампанії, на якій розповіли про керівництво партії, як будуть відбирати кандидатів у виборчий список, де візьмуть фінансування, і на який результат сподіваються.

Хто у керівництві партії?

Головою партії "Слуга народу" став Дмитро Разумков, керівником виборчого штабу партії – Олександр Корнієнко, керівником діджитал напрямку – Михайло Федорів.

Разумков розповів, що нещодавно партія "Слуга народу" провела свій з'їзд, де переобрали голову партії.

За його словами, Іван Баканов через перехід на роботу до СБУ більше не може бути головою, і новим головою вибрали Разумкова.

політичний аналітик

Фото UATV

Дмитро Разумков був одним із основних політконсультантів Зеленського під час передвиборчої кампанії та спікером його штабу Зеленського. Регулярно представляв позицію кандидата на всіх телеефірах та політичних шоу. Політичну кар'єру Разумков розпочинав у 2006 році 22-річним членом Партії регіонів.

Де візьмуть кандидатів в депутати?

ЗЕкоманда знаходить багато людей завдяки волонтерській компанії. Кандидати у народні депутати від політичної партії "Слуга народу" будуть проходити кілька рівнів перевірки. Їх відбиратимуть за заявками на сайті політсили після перевірки відповідності вимогам партії та інтерв'ю з її керівництвом і кадровиками.

Мене питають, а де ви візьмете людей… Ми людей знаходимо, дуже багато людей є наслідком волонтерської кампанії, у нас є більше 600 тисяч людей, які зареєструвалися під час президентської кампанії, ми їх підключаємо. Ми запускаємо проект "Ліфт" – ми хочемо зробити ремонт соціальних ліфтів, щоб вони запрацювали… На це у нас надалі спрямований процес комунікації з людьми, які можуть бути депутатами від партії "Слуга народу". Ми запускаємо процес відбору, на жаль, у нас короткий термін. Тому американського праймерізу, на жаль, не вийде

Олександр Корнієнко

Корнієнко також відзначив, що для процесу відбору їм необхідно 2 місяці, оскільки часу немає, "Слуга народу" введе трьохсторонню перевірку кандидатів: документальна перевірка, перевірка доброчесності, фахова кадрова оцінка, а четвертий рівень перевірки – "постпраймеріз", тобто відкрита можливість коментувати кожного кандидата.

Кандидати до партії мають подати анкету та концепти законопроектів, які вони хочуть реалізувати у ВР, також вони мають проговорити своє бачення роботи в комітетах ВР.

Керівник діджитал напрямку Олександр Федоров додав, що відбір відбуватиметься в 4 етапи:

  • пошук кандидатів на сайті, де можна буде лишити заявку на участь у відборі
  • комплексна безпекова перевірка кандидатів щодо відповідності вимогам політсили
  • інтерв'ю з HR-агенцією та керівництвом партії
  • оримання зворотного зв'язку щодо кандидатів

Портрет наших кандидатів… Це має бути командний гравець, який зможе відстоювати інтереси нашої країни. Це має бути успішна людина з чистою репутацією. Я думаю, що по принципу відбору

Дмитро Разумков

Цікаво, що від політсили до Верховної Ради планує балотуватися актор студії "Квартал 95" Юрій Корявченков (Юзик), а також кілька учасників "Ліги сміху".

Юзик

Юзик збирається йти по одному з округів в Кривому Розі.

За словами керівника виборчого штабу, за списками партії можуть балотуватися кілька учасників телепроекту "Ліга сміху", однак конкретних прізвищ не було названо.

Де програма?

З'їзд партії відбудеться 8 червня. На цьому з'їзді буде представлено всіх кандидатів по мажоритарних округах, список партії та програму партії.

Зато є логотип

Партія "Слуга народу" оновила свою символіку і логотип.

На логотипі зеленого кольору зображено велосипедиста в білій сорочці, краватці і з булавою у правій руці.

логотип Слуга народу

логотип Слуга народу

логотип Слуга народу

Ми додали ще один елемент у вигляді булави, який продовжує ту лінію, що кожен представник влади – це слуга народу

Михайло Федорів

Що з фінансуванням?

За словами керівника виборчого штабу партії Олександра Корнієнка, виборча кампанія фінансуватиметься за рахунок великої кількості фізичних та юридичних осіб, які жертвуватимуть невеликі суми.

Водночас Корнієнко зазначив, що, згідно з законом про фінансування політичних партій, "Слугу народу" не зможуть цього року фінансово підтримувати ті, хто брав участь у фінансуванні президентської кампанії Володимира Зеленського.

Вартість передвиборчої кампанії в партії ще не оцінювали.

За словами голови штабу, партія Зеленського робитиме ставку на рекламу в інтернеті.

Ми вміємо працювати в інтернеті. Як виявилося, там інший порядок цін, і там за ті кошти, за які можна 10 секунд показати по тб у пройм-таймі, там можна за ці кошти провести на вибори два округи. Тому для нас це все одно буде трошки дешевше

Олександр Корнієнко

Голова партії Дмитро Разумков додав, що на президентських виборах багато говорили, що у Зеленського "нічого не вийде" через брак грошей.

Все у нас вийшло, і за дуже розумні гроші, в порівнянні з нашими опонентами. Я думаю, що цю кампанію ми зможемо провести так само. Кількість людей, які сьогодні підтримують нашу політичну силу, більш ніж серйозна. Навіть, напевно, стартові позиції набагато більш ефективні, ніж 1 січня 2019 року. Тому я думаю, що все пройде досить добре

Дмитро Разумков

На що розраховують?

Партія "Слуга народу" хоче отримати однопартійну більшість у майбутній Верховній Раді за результатами дострокових виборів 21 липня.

"Ми плануємо не звертатися за допомогою ні до кого для формування коаліції. У нас є така програма максимум – сформувати коаліцію з однієї політичної сили. Це наші плани, наші мрії… 1 січня нас теж багато хто звинувачував у надмірній мрійності", – сказав Корнієнко.

Зазначимо, що за останнім соціологічним опитуванням, яке проводило група "Рейтинг, партію "Слуга народу" на парламентських виборах готові підтримати 43,8% українців, які мають намір голосувати і визначилися із симпатіями.

Повне відео прес-конференції партії "Слуга народу"

Нагадаємо, дострокові вибори до Верховної Ради повинні відбутися 21 липня.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: