fbpx
Сьогодні
21:38 26 Тра 2019

"Затримання" у Рівному: під МВС пройшов мітинг через інцидент на пікеті "за імпічмент президенту"

Під будівлею Міністерства внутрішніх справ у Києві у неділю відбувся мітинг через інцидент із двома активістами у Рівному, які виходили на акцію з плакатами за імпічмент Президенту.

Про це повідомляє "5 канал".

Як зазначається, близько 30 людей прийшли до будівлі міністерства, щоб висловити свою незгоду з діями правоохоронців у Рівному 25 травня.

"Дитину з плакатом беруть і виписують їй штраф про адмінправопорушення. Звичайно, вони-то ті гроші заплатять, але нащо дитині таке у характеристиці, що буде фігурувати, що вона притягалася до адміністративної відповідальності? У нас є Конституція України, відповідно до якої ми маємо право на мирні зібрання, де ми не перешкоджаємо іншим людям", – зазначив активіст Олексій Пастернак.

Протестувальники тримали плакати "Назад в 2013?", "Ні поліцейській державі", "Стаття 39 маємо право", скандували "Ні політичним репресіям".

Нагадаємо, 25 травня у Рівному на 16-річну дівчину та 20-річного хлопця склали адмінпротоколи за імпровізований мітинг за імпічмент президента Володимира Зеленського.

Перший віце-спікер ВР Ірина Геращенко заявила, що готує запит до Нацполіції щодо затримання в Рівному.

Речник Національної поліції Ярослав Тракало повідомив, що в поліції проведуть службову перевірку щодо інциденту.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: