fbpx
Сьогодні
15:26 22 Тра 2019

До Дня Києва у столиці проведуть безкоштовні екскурсії містом

До Дня Києва у столиці проведуть безкоштовні екскурсії містом.

Про це повідомляє прес-служба Київської міської державної адміністрації.

Як повідомляється, проект подарує киянам та гостям міста можливість познайомитися з історією Києва, пройтися вулицями, скверами та парками столиці з професійними гідами міста.

На вибір пропонується 7 екскурсій:

  • прогулянка "Від "Фараона" до "Рейтера" об 11:00
  • прогулянка "Київські дворики" о 12:00
  • екскурсія "Володимирська гірка" о 15:00
  • екскурсія "Від Європейської площі до метро "Арсенальна" о 16:15
  • екскурсія "Вечірні вогні над Дніпром" о 17:15
  • екскурсія "Чарівні Липки" о 18:00
  • оглядова екскурсія містом (екскурсія німецькою мовою) о 18:00

Для безкоштовної участі в екскурсіях необхідно зареєструватися на сторінці у Facebook, залишивши у коментарях позначку "+".

Нагадаємо, День Києва – свято, присвячене місту Києву, яке відзначають останньої неділі травня (цьогоріч – 26 травня). Перше святкування Дня Києва відбулося наприкінці травня 1982 року — тоді відзначали 1500-річчя Києва.

Насправді заходи до Дня Києва відбуваються протягом декількох днів (трьох-п'яти), які передують останній неділі травня. У дні святкування відбуваються традиційні міжнародні змагання з велоспорту, щорічна спортивно-благодійна акція "Пробіг під каштанами" (забіги для спортсменів і любителів, старт для учасників на візках і дітей до 7 років), змагання з пляжного футболу, відкрита регата, фестиваль повітряних зміїв, міський турнір з кікбоксингу, чемпіонат Києва з роликового спорту та інше.

На Співочому полі, в ботанічних садах відбуваються виставки весняних квітів. У більшості київських театрів показують спеціально підготовлені вистави для дорослих і дітей.

Традиційно на головній площі міста — Майдані Незалежності — відбувається великий концерт за участю артистів української естради та шоу-колективів. Завершує святкування дня Києва шоу феєрверків з лазерними ефектами над Дніпром.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: