fbpx
Сьогодні
14:14 07 Тра 2019

На акцію української діаспори в Лісабоні напали активісти "Безсмертного полку"

Серед учасників "безсмертного полку" були помічені люди у футболках із символікою "ДНР". Сутички між учасниками акції "Безсмертний полк" та українською діаспорою сталися в Лісабоні.

Голова тамтешньої спілки українців Павло Садоха написав у Фейсбуці, що представники української громади дізналися про заплановану акцію. Вирішили прийти з плакатами та гаслами, які розповідають про роль Сталіна у початку Другої світової війни, про численних жертв сталінського терору і про роль Росії в конфлікті на Донбасі, повідомляє 5 канал.

Сталася сутичка: учасники "Безсмертного полку" виривали плакати, розбили телефон. А на одного з українців після акції напали – вдарили бейсбольною битою, розбили й фару в його автомобілі. Серед учасників "Безсмертного полку" були помічені люди у футболках із символікою "ДНР".

"Представники української громади прийшли на акцію разом із нашим баченням Другої світової війни і Сталіна, який убив стільки українців та інших народів, які жили в той вік. На нас було вчинено агресію, напали на наших активістів, розбили телефони, була агресія фізична. Приїхала поліція, нас відтягнули", – розповів голова спілки українців у Португалії Павло Садоха.

📲 Читайте нас у Facebook і Тwitter, підписуйтесь на канал в Telegram. "Рубрика" відповідає на питання 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: