fbpx
Сьогодні
13:38 02 Тра 2019

Тука вважає, що Росія не планує масову роздачу паспортів

Фото: Ukr.Media

Масову роздачу паспортів на Донбасі РФ не планує, вона потрібна Кремлю, перш за все, для створення "картинки" в інформаційній війні.

Таку думку в інтерв'ю Сегодня висловив заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Георгій Тука.

"У короткостроковій перспективі, з моєї точки зору, це буде використано виключно як привід в інформаційній війні, створюватиметься "картинка" з черг бажаючих отримати російські паспорти, буде пропагандистська кампанія про те, як українці "рвуться в Росію", – сказав він, додавши, що за його даними, на сьогодні масову роздачу паспортів Росія "реально не планує".

Водночас, Тука сумнівається, що в ОРДЛО будуть довгі черги з бажаючих отримати російський паспорт.

"… Попередній збір заявок здійснюють не представники Росії, а представники місцевих" псевдоадміністрацій ". Рівень корупції на місцях там набагато вище "рідного" українського. Можна припустити, що реальна вартість істотно перевищуватиме зазначені 5-7 тисяч рублів. Тому я не очікую, що там будуть багатокілометрові черги ", – зазначив заступник міністра.

Він додав, що, за наявними даними, російські паспорти в першу чергу надаватимуться так званим "військовослужбовцям 1-2-го Армійських корпусів", потім – місцевим чиновникам, а цивільному населенню – "за залишковим принципом і в далекій перспективі".

Нагадаємо, 24 квітня президент РФ Володимир Путін підписав указ про спрощений порядок отримання російського громадянства для жителів окупованих районів Донецької та Луганської областей.

Повідомлялося, що Україна звернулася до Радбезу ООН через російські паспорти для жителів ОРДЛО.

Порошенко заявив, що незаконна видача паспортів РФ жителям ОРДЛО – спроба легітимізувати військову присутність там.

Турчинов вважає, що Путін створює привід застосувати армію проти України.

Зазначимо, що у команді Зеленського заявили, що видачею паспортів РФ в ОРДЛО Росія визнала свою відповідальність як держави-окупанта.

Читайте нас у Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін у країні та світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: