fbpx
Сьогодні
18:14 28 Кві 2019

"Весняний шторм": в Естонії пройдуть навчання військових НАТО за участю України

У понеділок, 29 квітня, в Естонії почнуться військові навчання під егідою НАТО, отримали назву "Весняний шторм".

У них візьмуть участь понад 9 тисяч військовослужбовців з 13 країн, повідомляє прес-служба Сил оборони Естонії.

Навчання триватимуть три тижні, з 29 квітня по 17 травня. Основним учнем підрозділом стане 1-я пехотня бригада, а пік інтенсивності навчань припаде на період з 2 по 10 травня.

Крім піхоти, в навчаннях візьмуть участь бронетехніка, танки, німецькі та британські винищувачі Eurofighter, польські наступальні літаки Су-22, британські та американські вертольоти Wildcat, Apache і Pavehawk, а також літаки і вертольоти ВВС Естонії. 6-9 травня приєднається до навчань військово-морський флот відразу в трьох локаціях – у Таллінському порту, повіті Ляяне і порту Беккер.

Очікується, що в 2019 році у "Весняному штормі" візьмуть участь військовослужбовці США, Бельгії, Грузії, Канади, Литви, Латвії, Польщі, Франції, Німеччини, Фінляндії, України, Великобританії та Естонії. Проходити навчання будуть на території повітів Ляяне-Вірумаа і Іда-Вірумаа, а також у Харьюмаа і Йигевамаа.

Читайте нас у Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін у країні та світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: