fbpx
Сьогодні
23:50 25 Кві 2019

В Єгипті знову продовжено надзвичайний стан на 3 місяці: що робити українському туристу

Влада Єгипту відновлює загальнонаціональний надзвичайний стан на 3 місяці.

Про це повідомляє Вloomberg з посиланням на відповідний указ.

Також зазначається, що запроваджується комендантська година в районах північного Синаю, близьких до Ізраїлю і Сектора Газа.

Нагадаємо, в останні роки Єгипет запровадив надзвичайний стан для боротьби з ісламістськими бойовиками. У 2017 році внаслідок терактів у храмах, внаслідок яких загинули понад 40 людей. У квітні тоді єгипетська влада ввела надзвичайний стан і регулярно його продовжувала. Востаннє – у січні 2019 – на три місяці.

Зазначимо, що перед повстанням 2011 року, коли скинули президента Хосні Мубарака, у Єгипті були довготривалі періоди надзвичайного режиму.

На своєму сайті МЗС нагадує про низку терористичних актів на території Єгипету, у тому числі у курортних містах та місцях, і "наполегливо рекомендує громадянам України зважати на високий рівень терористичної активності, а також ризики і небезпеки, пов'язані з цим", та враховувати такі застереження:

– категорично не рекомендується здійснювати поїздки і перебувати на півночі та в центральній частині Синайського півострова, а також в пустельних районах на захід від долини ріки Ніл;

– виявляти підвищену пильність при відвідуванні північного узбережжя Єгипту, столиці країни та дельти ріки Ніл, туристичних місць в долині ріки Ніл, узбережжя Червоного моря (курорти міст Хургади, Ель-Гуни, Сафаги, Затоки Макаді та Затоки Сома), а також південної частини Синайського півострова (курорти міст Шарм-ель-Шейх, Дахаб, Таба).

МЗС також рекомендує не залишати без нагальної потреби місця організованого відпочинку, які перебувають під охороною і наглядом сил безпеки. Постійно стежити за повідомленнями ЗМІ для отримання інформації про події.

У випадку необхідності виїзду за межі місць організованого відпочинку, треба повідомляти про це адміністрації готелю, рідним або представнику туроператора.

У разі різкого загострення ситуації необхідно неухильно виконувати вказівки посадових осіб, відповідальних за безпеку у місці проживання. Туристам рекомендується зберігати в доступних місцях документи, гроші і речі, що знадобляться у випадку термінової евакуації.

У випадках потрапляння у надзвичайні ситуації, загрози життю та здоров'ю громадянам України слід невідкладно звертатися до Посольства України в Єгипті за номером телефону: +201 000039648, e-mail: [email protected] або на цілодобову "гарячу лінію" МЗС України: +38 044 238 16 57.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: