fbpx
Сьогодні
14:09 24 Кві 2019

Байден у четвер оголосить про участь у виборах президента США, - ЗМІ

Колишній віце-президент США Джо Байден має намір уже в четвер офіційно оголосити про свою участь в президентських перегонах.

Про це повідомляє The Hill із посиланням на джерела, близькі до оточення політика.

"Джо Байден розпочне президентські перегони в четвер, позиціонуючи себе як людина, що зможе об'єднати не тільки розділену Демократичну партію, а й країну, роздроблену президентством Дональда Трампа", – інформує видання.

За даними джерел, кампанія Байдена (який уже вважається одним із можливих фаворитів перегонів), "буде зосереджена на аргументах, що він може перемогти Трампа, а також об'єднати націю, розділену за географічними, расовими, гендерними й віковими ознаками".

Як підкреслює видання, такий підхід покликаний обійти питання про те, чи достатньою мірою Байден дотримується ліберальних поглядів у межах лінії партії, яка після його віце-президентства дещо полівішала.

Деталі початку кампанії Байдена поки що не розголошуються. Дотепер про участь у президентських перегонах заявили вже 19 кандидатів.

Довідка. Джо Байден двічі був віце-президентом США при президенті Бараку Обамі, до цього чотири десятиліття працював сенатором від штату Делавер.

Свої кандидатури на пост президента США від Демократичної партії вже представили 18 демократів. 76-річний Байден – найбільш досвідчений політик у цій гонці.

Старт передвиборчій кампанії буде даний у лютому 2020 року. Вибори президента США заплановані на 3 листопада.

Нагадаємо, про свої плани балотуватися на виборах заявили вже 16 демократів, у тому числі сенатор від Вермонту, колишній кандидат у президенти на виборах 2016-го року Берні Сандерс, сенатор від Каліфорнії Камала Харріс, а також член палати представників від Каліфорнії, демократ Ерік Суолуелл.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: