fbpx
Сьогодні
10:05 22 Кві 2019

У Росії відреагували на перемогу Зеленського в Україні

Офіційний представник МЗС РФ Марія Захарова, прем'єр-міністр Росії Дмитро Медведєв, лідер Чечні Рамзан Кадиров, глава прес-служби Московського патріархату Іларіон та опозиціонер Олексій Навальний відреагували на результати українських виборів.

"Україна може здійснити перезавантаження. Не в сенсі перерозподілу грошових потоків з одних кишень в інші. А справжню, засновану на усвідомленні необхідності консолідації народу не на основі сили, а на основі вироблення загальнонаціонального порядку. Щоб наступного разу не довелося, як зараз, відключати від голосування мільйони власних громадян", – стверджує Захарова.

Прем'єр-міністр Росії Дмитро Медведєв вважає, що вибори президента України відбулися, і в країн з'явився шанс на "відродження вбитої економічної взаємодії". Про це він написав 22 квітня у Facebook.

"Вибори в Україні відбулися. Результат показав явний запит на нові підходи при вирішенні проблем України", – написав він.

За його словами, перед новим президентом України буде стояти завдання "консолідації країни з урахуванням сформованих за останні роки реалій".

Також Медведєв побажав керівництву України "розуміння глибинної цінності відносин" народів РФ і України, "які повинні бути вище політичної кон'юнктури".

Лідер Чечні Рамзан Кадиров побажав переможцю українських президентських виборів Володимиру Зеленському "удачі в єднанні народів України і Росії", а в РПЦ заявили, що чинний президент Петро Порошенко "отримав те, що заслужив".

Кадиров заявив, що український народ висловив свій протест проти "безрозсудного" курсу команди Поорошенка, передає "РИА Новости".

Голова прес-служби Московського патріархату митрополит Іларіон у Facebook привітав Зеленського з "яскравою і переконливою перемогою". За його словами, Порошенко "отримав те, що заслужив".

Результати другого туру українських президентських виборів прокоментував і російський опозиційний політик, засновник Фонду боротьби з корупцією та лідер партії "Россия Будущего" Олексій Навальний.

"Вітаю Україну і українців. Тих, чий кандидат виграв – з перемогою. Тих, чий програв – з гідним програшем у впертій боротьбі. Всіх, з чесними виборами – рідкісною штукою на території колишнього СРСР. Нехай Україна процвітає, і Росії від цього буде тільки добре", – написав Навальний у Twitter.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: