fbpx
Сьогодні
20:00 21 Кві 2019

Вибори президента: стали відомі перші результати Національного екзит-полу

Національний екзит-пол оприлюднив перші результати виборів президента України на 18:00.

За попередніми даними, беззаперечним лідером є Володимир Зеленський.

Він набирає 73,2%

Кандидат у президенти Петро Порошенко набирає 25,3%

Похибка – не більше 2,5%.

Національний екзит-пол цьогоріч спільно проводять фонд «Демократичні ініціативи», КМІС та Центр Разумкова, які опитають приблизно 17 тисяч виборців на виході з 400 дільниць. Адреси дільниць, на яких працює екзит-пол, заздалегідь не розголошувались, аби уникнути фальсифікацій. Опитування є цілком анонімним.

«Це вже 16-й екзит-пол в історії «Демократичних ініціатив» і відрізняється він від інших екзит-полів тим, що заздалегідь був оголошений, має незалежне фіксування і не пов'язаний з жодною ані політичною, ані фінансовими силами», – розповіла директор Фонду «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва Ірина Бекешкіна.

Тетяна Пясковська, асистент генерального директора КМІС повідомила, що під час другого туру президентських виборів в Україні, громадян, котрі проголосували, опитували на 300 виборчих дільницях. До цього числа не увійшли спеціальні виборчі дільниці, тобто лікарні, в'язниці і тимчасово окуповані території.

«По дві-три людини працюють на кожній дільниці. Загалом були задіяні близько 750 інтерв'юерів, котрі пройшли спеціальне навчання», — поінформувала Пясковська.

Національний екзит-пол під час президентських виборів 2019 здійснюється за фінансової підтримки міжнародних донорів: Програми сприяння громадській активності «Долучайся!», що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) та здійснюється Pact в Україні, Представництва Європейського Союзу в Україні, Міжнародного фонду «Відродження», Посольства Канади в Україні.

Варто зазначити, що на шести виборчих дільницях України під час другого туру президентських виборів 2019 не дозволили працювати інтерв'юерам Національного екзит-полу, який проводиться Фондом "Демократичні ініціативи" імені Ілька Кучеріва та Київським міжнародним інститутом соціології.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: