fbpx
Сьогодні
18:37 21 Кві 2019

На 11 закордонних дільницях завершилося голосування з виборів президента

Фото Reuters

Станом на 17.00 за київським часом повторне голосування з виборів президента України завершилось на 11 закордонних дільницях.

Про це повідомляє УНІАН.

"На закордонному виборчому окрузі кількість внесених до списків виборців становить 449 тис. 175 осіб. І ми бачимо, що ця кількість збільшилась у порівнянні з першим туром, коли у списках було 434 тис. 930 осіб, тобто на 14 тис. 245 осіб більше", – сказала секретар Центральної виборчої комісії Наталя Бернацька.

За її словами, станом на 17.00 процес голосування завершився в Австралії, Південній Кореї, Японії, Китаї, Монголії, Малайзії, Сінгапурі, Шанхаї, В'єтнамі, Таїланді, Казахстані та Киргизстані.

Остання закордонна виборча дільниця закриється о 6.00 за київським часом 22 квітня у Сан-Франциско (США).

На виборчій дільниці в Австралії вже порахували голоси, перемогу здобув Петро Порошенко. За даними посольства України в Австралії, загалом участь у виборах взяли 99 осіб: Петра Порошенка підтримали 72 виборця, Володимира Зеленського – 26. Один бюлетень визнано недійсним. Явка у другому турі виявилися нижчою, ніж у першому, тоді проголосували 125 осіб (7,2%), перше місце посів Порошенко.

Зазначимо, що у Сполучених Штатах голосування у другому турі виборів президента України лише нещодавно розпочалося.

Українці сьогодні дуже активно голосують за кордоном.  У Берліні станом на 13:00 проголосували майже 900 українців, що на 50% більше, ніж у першому турі. Значно вища явка також зафіксована у Білорусі.

Загалом у закордонному виборчому окрузі ЦВК сформувала 101 дільничну комісію. Українці голосують у 72 країнах світу.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: