fbpx
Сьогодні
17:48 17 Кві 2019

Гройсман пообіцяв, що ініціює відставку Коболєва в разі відмови знизити ціну на газ для населення з 1 травня

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман має намір ініціювати відставку глави Нафтогазу Андрія Коболєва в разі відмови компанії до 24 квітня оголосити про зниження цін на газ для населення з 1 травня.

Про це Гройсман заявив 17 квітня на засіданні Кабміну.

"Я хочу сказати, що ціна на газ [для населення] не буде вищою. Або НАК Нафтогаз України встановлює ціну нижче 8,55 грн/куб. м з 1 травня і повідомляє до 24 квітня всім українцям, що ціна ринкова буде нижчою за 8,55 грн, або, якщо цього не відбудеться, я ініціюю відставку керівника Нафтогазу і буду просити український уряд підтримати мою позицію. Мені це все вже набридло, як і мільйонам українців. Приватні інтереси менеджменту компанії ставлять вище, ніж національні інтереси і інтереси всіх українців", – сказав прем'єр-міністр.

Він додав, що в цьому питанні буде непохитним. Гройсман підкреслив, що всі рішення уряду повинні бути виконані.

"Хто з цим незгоден в національній компанії, заяву на стіл і пішли гуляти в іншу сферу. Я думаю, що конкуренції на таких фахівців в світі не буде", – заявив він.

Він дав міністру енергетики Ігорю Насалику доручення провести перемовини з Нафтогазом.

"Там є формульні ціни (в постанові №867. – ред.), але вони зараз не працюють, бо ринкові ціни нижче формульних. В цьому й питання. Вони хочуть знову баки всім забити своїми складними схемами", – заявив Гройсман.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: