fbpx
Сьогодні
13:45 11 Кві 2019

Комітет рекомендує Раді прийняти податок на виведений капітал

Комітет з питань податкової та митної політики рекомендував Верховній Раді ухвалити за основу проект закону про внесення змін до Податкового кодексу України щодо податку на виведений капітал.

Про це повідомляє сайт ВР.

Так, комітет рекомендував Раді прийняти за основу законопроект №8557 про внесення змін до Податкового кодексу України щодо податку на виведений капітал, поданий Президентом України.

Зокрема, законопроектом передбачено, що об'єктом оподаткування податком на виведений капітал визначаються операції з виведення капіталу та операції, прирівняні до операцій з виведення капіталу.

До операцій з виведення капіталу належатимуть виплата дивідендів на користь неплатника податку, виплата частини прибутку державними некорпоратизованими, казенними чи комунальними підприємствами, повернення внесків власнику корпоративних прав – неплатнику податку (у сумі, що перевищує вартість внеску, здійсненого засновником та/або власником до статутного капіталу такої юридичної особи) тощо.

Крім того, платниками податку на виведений капітал передбачено визначити резидентів та нерезидентів.

Також передбачено створення Реєстру платників податку на виведений капітал, дані якого оприлюднюватимуться на веб-сайті Державної фіскальної служби України.

Читайте нас у Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін у країні та світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: