fbpx
Сьогодні
14:50 07 Кві 2019

Екологи знайшли вагітну самку кашалота, яка померла через пластик у шлунку

Фото Associated Press

Біля берегів Сардинії екологи виявили мертву самку кашалота завдовжки понад 8 м, в шлунку якої було більше 20 кг пластикового сміття

Про це повідомляє Associated Press.

Тварину знайшли на березі великого морського заповідника Пелагос, який створений спеціально як гавань для дельфінів і китів.

Серед знайденого в шлунку пластикового сміття – гофрована труба для монтажних робіт, упаковка від миючого засобу, на якій досі можна прочитати штрихкод, пластикові тарілки і пластикові пакети.

Пластикове сміття заповнило шлунок на дві третини, що і призвело до смерті кита. При цьому самка кашалота була вагітна, але врятувати плід не вийшло. За словами біолога з Падуанського університету Чинція Чентелегге, вчені вперше виявили таку кількість сміття в шлунку кита з Середземного моря.

вагітна самка кашалота

Фото Associated Press

За останні роки екологи виявили як мінімум п'ять китів, які загинули через гігантську кількість пластику в шлунку. Відразу після знахідки Всесвітній фонд дикої природи (WWF) закликав до контролю пластикових відходів в Середземному морі. За словами представників WWF, в європейські моря щорічно викидається не менше 500 тис. тон пластикових предметів і 130 тис. тон мікропластіка.

Читайте нас у Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін у країні та світі.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: