fbpx
Сьогодні
18:47 06 Кві 2019

В Африці будують стіну з дерев навколо Сахари

Більше 20 африканських країн почали будівництво живої стіни з дерев, яка повинна запобігти поширенню пустелі Сахари по континенту. Стіну повинні закінчити у 2030-му і вона займе 8 тис. км.

В Африці почали будівництво "великої зеленої стіни" з дерев на південному кордоні пустелі Сахари, передає Unilad.

Більше 20 країн планують брати участь в цьому проекті і до 2030 року створити стіну з дерев, довжиною у 8 тис. км. Стіна повинна стати наймасштабнішою живою структурою на планеті.

Проект реалізують у регіоні Сахель – колись родючому тропічному регіоні, який зараз став частиною Сахари через неправильне управління земельними ресурсами та кліматичні зміни.

Крім захисту африканської природи, стіна також повинна допомогти вирішити проблеми з бідністю на континенті, оскільки будівництво створить більше робочих місць, поповнить запаси питної води в регіоні і забезпечить продовольством місцеві поселення.

Повідомляється, що в Нігерії вже відновили 4 млн гектар засохлих земель, а в Сенегалі і Ефіопії деревами засадили 12 млн і 15 млн земель відповідно, на кордоні держав з Сахарою.

"Коли не було дерев, вітер викопував і руйнував грунт. Але тепер він більш захищений. Листя забезпечують захист, а навіс збільшує вологість навколишнього середовища і дає тінь, тому грунт потрібно поливати менше", – розповів BBC керівник одного з африканських поселень Абсаман Мудуба.

Читайте нас у Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін у країні та світі.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: