fbpx
Сьогодні
12:17 31 Бер 2019

У Донецькій області відкрилися усі виборчі дільниці, жителі ОРДЛО масово їдуть на вибори

Фото facebook.com/oleksandrkuts1

На території Донецької області відкрилися усі 100% дільниць для голосування – 1 211 – контрольні пункти в'їзду-виїзду на лінії розмежування розпочали свою роботу вчасно.

Про це повідомили у прес-службі Держприкордонслужби України та ОПОРІ.

"КПВВ працюють у штатному режимі.  … Головним завданням лишається забезпечення безпеки громадян під час перетинання лінії розмежування та недопущення переміщення через КПВВ зброї, вибухівки, засобів терору та осіб, що можуть брати участь у диверсійних  акціях з метою дестабілізації ситуації в Україні" – зазначив у коментарі ОПОРІ прес-офіцер Донецько-Луганського регіонального управління ДПСУ Олег Личковський.

До списку виборців на Донеччині було включено 1 435 68 виборців, більша кількість людей, які змінили місце голосування – у Донецькій області, 25 458 осіб, повідомила начальниця відділу ведення Державного реєстру виборців Донецької ОДА Руслана  Шевцова.

Разом з тим в ОПОРІ повідомляють про передачу додаткових бюлетенів менше ніж за добу до виборів.

"30 березня вони були передані від ЦВК до ОВК у зв'язку з невідповідністю попередньо переданих виборчих бюлетенів необхідній кількості, що визначена законом. Три ОВК здійснюють передачу додатково роздрукованих бюлетенів: для ОВК №47 довезли 258 бюлетенів, ОВК  №46 – 131 бюлетень, ОВК №60 – 54 од. ОВК №46  досі не передала ці бюлетені до ДВК, вони досі перебувають в межах приміщення комісії, опломбовані", – повідомили в ОПОРІ.

"Усі виборчі дільниці на Донеччині відкриті. Процес голосування відбувається спокійно", – повідомив голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Олександр Куць.

https://www.facebook.com/oleksandrkuts1/posts/558792834529670

У соцмережах повідомляють, що жителі з ОРДЛО масово їдуть на неокуповану територію України, щоб проголосувати на виборах президента.

"Ось, третя година стоїмо на виїзді з Горлівки, дуже холодно: вночі, напевно, був мороз. Все, крім водія, їдуть, щоб здійснити своє виборче право", – розповіла мешканка Донецька. У коментарях відзначають, що подібна ситуація і на інших КПП по лінії фронту.

Примітно, що окупанти старанно відмовляли жителів Донбасу від участі у виборах і навіть залякували. "У дірі по телевізору відмовляли всіх, мовляв, нас не буде в списках. Але, судячи з черги на КПП, їм ніхто не вірить!", – уточнила користувачці Twitter.

вибори Донбас

Читайте нас у Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін у країні та світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: