fbpx
Сьогодні
15:21 31 Бер 2019

Слідом за Ляшком: мер Житомира та голова ОДА розгорнули бюлетені перед камерами. Поліція дасть оцінку

У день виборів президента України голова Житомирської ОДА Ігор Гундич та мер Житомира Сергій Сухомлин сфотографувалися з розгорнутим бюлетенем біля скриньки після голосування.

Як повідомляє ОПОРА, політики опублікували фото на своїх сторінках у Facebook.

"Проголосував за продовження реформ!", – заявив Гундич.

"На світлині він тримає в руках розгорнутий бюлетень, який опускає в скриньку для голосування. Прізвища кандидатів та позначки на фото розмиті, однак можна припустити, що коли було зроблено це фото, інші особи, які є на дільниці, могли побачити відмітку, за кого Гундич віддав свій голос", – зазначають в ОПОРІ.

Мер Житомира та голова ОДА

вибори бюлетень

Раніше повідомлялося, що Ляшко порушив таємницю голосування, показавши перед телекамерами бюлетень.

Правоохоронці дадуть правову оцінку діям кандидата в президенти Олега Ляшка, який під час голосування продемонстрував журналістам власний заповнений бюлетень.

Про це під час брифінгу у неділю сказав радник очільника Міністерства внутрішніх справ Іван Варченко, передає УП.

За його словами, частина порушень у день виборів пов'язана з нерозумінням виборців або свідомим порушенням статті 7 закону України про вибори – порушення таємниці голосування.

Зокрема, це стосується і кандидата у президенти, лідера "Радикальної партії" Олега Ляшка, який продемонстрував свій вибір на камери журналістів.

"Один з кандидатів на пост президента сьогодні зробив ту річ, яка так само може кваліфікуватися як та, що має ознаки кримінального злочину, а саме – теж розкрив таємницю голосування", – сказав представник МВС.

"Закон прямо забороняє демонстрацію виборчого бюлетеня в приміщенні для голосування, не в кабінці, де ви здійснюєте, а вже в приміщенні. Тобто, розгортати бюлетень, показувати людям і розказувати "ось, як я проголосував", – цього робити не можна", – наголосив Варченко.

Він підкреслив, що законом прямо забороняється публічна демонстрація "пташечки", яка написана у бюлетені виборцем.

"Порушення цієї норми закону так само може тягнути за собою відповідальність до трьох років обмеження волі", – заявив радник очільника МВС.

Зазначається, що дії Ляшка будуть оцінені правоохоронцями.

"Поліція кваліфікує зараз ці випадки, всі випадки, які будуть відбуватися сьогодні, і там обов'язково буде надана правова оцінка", – підкреслив Варченко.

Читайте нас у Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін у країні та світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: