fbpx
Сьогодні
18:54 31 Бер 2019

Голосування на виборах вже завершилось в Антарктиді: волевиявились 34 українці

На станції "Академік Вернадський" в Антарктиді завершилось голосування на президентських виборах України. Зазначається, що у голосуванні взяли участь 34 українця.

Зокрема, голосування на українській антарктичній станції почалося 31 березня о 8:00 за місцевим аргентинським часом (о 14:00 за Києвом), і закінчилося за годину.Про це повідомляє прес-служба Національного антарктичного наукового центру.

Так, у голосуванні  взяли участь 34 громадянина України – 11 учасників 23-ої Української антарктичної експедиції та 23 члени сезонного загону науковців, які нині перебувають на станції.    

"О 15:40 за Києвом скан-копія протоколу за результатами голосування була відправлена через інтернет до Центральної виборчої комісії. Оригінали бюлетенів та протоколу опечатані та будуть передані до ЦВК після ротації постійної антарктичної експедиції, приблизно в другій половині квітня 2019 року", – йдеться у повідомленні.

Як відомо, антарктична станція "Академік Вернадський", розташована за 15 тисяч км від Києва, є найвіддаленішою виборчою дільницею України. Станція є спецдільницею, вона не входить до Закордонного виборчого округу. Під час голосування полярники використовують не "живі" бюлетені, а їх роздруковані скан-копії, які напередодні надсилає ЦВК.

У день виборів у найбільшому приміщенні станції – їдальні – встановлюють саморобну кабінку для голосування та урну. Відтак у присутності всіх членів експедиції відбувається підрахунок голосів.

Читайте нас у Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін у країні та світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: