fbpx
Сьогодні
10:30 24 Бер 2019

На активи банку Курченка знайшовся покупець

ТОВ "Фінансова компанія "Депт Фінанс" перемогла в аукціоні "ProZorro.Продажі" з купівлі пулу активів Брокбізнесбанку, що знаходиться в стадії ліквідації, запропонувавши за них 15,682 мільйона гривень.

Про це повідомляється на сайті "ProZorro.Продажі".

Лот був виставлений на аукціон за початковою ціною 256,943 млн грн.

Пул активів складається з прав вимоги та інших майнових прав за кредитними договорами, які укладені з суб'єктами господарювання та фізичними особами, основних засобів, нерухомого майна, автотранспорту, векселів та майнових прав, що випливають з векселів, дебіторської заборгованості, і майнових прав по дебіторській заборгованості.

Лот був зібраний за принципом "один банк – один пул". Спочатку активи виставлялися на індивідуальних торгах у системі ProZorro.Продажі (більшість – неодноразово), але не були викуплені. Згодом ці ж активи не були придбані у складі пулів, сформованих за видами активів (кредити юридичних осіб, кредити фізичних осіб, нерухомість, основні засоби).

Ліквідація Брокбізнесбанку почалася у червні 2014 року. ФГВФО планує її завершити в 2019 році.

У 2018 році ФГВФО подав позов до колишніх акціонерів і топ-менеджерів Брокбізнесбанку на 8,9 млрд грн.

У листопаді 2018 року Антимонопольний комітет наклав штраф у 15 мільйонів гривень на українського олігарха-втікача Сергія Курченка.

Управління фінансових розслідувань Міндоходів виявило причетність службових осіб "Брокбізнесбанку" до "відмивання" коштів на суму понад 50 мільйонів гривень.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: