fbpx
Сьогодні
22:51 23 Бер 2019

Південноамериканські країни створили новий регіональний блок

Фото Reuters

PROSUR – нове регіональне об'єднання держав Південної Америки – має прийти на зміну Союзу південноамериканських націй (UNASUR).

Запуск нової ініціативи анонсували в столиці Чилі – Сантьяго. Крім цієї країни, до блоку приєдналися Аргентина, Бразилія, Колумбія, Еквадор, Парагвай, Перу і Гайана, повідомляє DW.

У спільній декларації лідерів відзначається, що завдання нового блоку – захист демократії, а також «оновлення і зміцнення» регіональної інтеграції.

Повідомляється, що главу Венесуели Ніколаса Мадуро, на зустріч в Сантьяго не запросили. У той же час запрошення було направлене тимчасовому президенту країни та голові Національної асамблеї Хуану Гуайдо. Однак він також не з'явився на саміті і своїх представників не надіслав. Причини такого рішення невідомі.

Нагадаємо, застаріле об'єднання UNASUR було створене з ініціативи попередника Мадуро – Уго Чавеса – а також тодішніх президентів Бразилії та Аргентини – Лули да Сільви і Крістіни Кіршнер. Воно існувало з 2008 року.

З плином часу 12 країн призупинили своє членство в UNASUR – через розбіжності і в зв'язку з неготовністю блоку сприяти врегулюванню ситуації в Венесуелі.

Читайте нас у Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін у країні та світі.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: