fbpx
Сьогодні
10:42 11 Бер 2019

В Амстердамі сьогодні заслухають апеляцію в справі про "скіфське золото"

Це перше і поки що єдине слухання, заплановане у цій справі

Слухання Апеляційного суду Амстердама по справі про "скіфське золото" призначені на понеділок, 11 березня. Про це повідомляє DW.

Під час засідання суд має заслухати позиції трьох сторін – України, кримських музеїв та Музею Алларда Пірсона. Київ у суді має представляти, зокрема, міністр юстиції Павло Петренко.

Це перше і поки що єдине слухання, заплановане у цій справі. Тоді ж має стати відома дата оголошення остаточного рішення за результатом розгляду апеляції. Заступниця міністра інформполітики Еміне Джапарова додала, що до української делегації входитимуть також представники МЗС, мінкультури, мінінформполітики України, а також експерти музейної справи.

Нагадаємо, перший заступник міністра культури Світлана Фоменко раніше повідомляла, що підконтрольні Російській Федерації (РФ) кримські музеї затягують розгляд справи про "скіфське золото" і готується до наступного етапу у разі поразки в Апеляційному суді Амстердама.

Як повідомлялося раніше, Україна наполягає на поверненні кримських експонатів виставки "Золото Скіфії" з Амстердама. У свою чергу російська сторона наполягає на поверненні частини експонатів на територію Криму.

Читайте нас у Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін у країні та світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: