fbpx
Сьогодні
11:53 09 Бер 2019

Україна вперше долучиться до Лондонського книжкового ярмарку

Україна вперше відкриє національний стенд на 48-му Лондонському книжковому ярмарку 12 березня.

Його організатором виступає команда Українського інституту книги, передає прес-служба установи.

Відкриття національного стенду відбудеться 12 березня. Його відвідають українські високопосадовці з міністром культури України Євгеном Нищуком.

Головними гостями (special guests) з України у Лондоні стануть художники Романа Романишин та Андрій Лесів – арт-студія "Аґрафка", переможці премії Bologna Ragazzi Award 2018. Їхні роботи покажуть у "Галереї ілюстраторів", де експонуються найкращі мистецькі твори світових книжкових ілюстраторів.

Книжку "Аґрафки" під назвою "Stars and Poppy Seeds" у 2019 році опублікувало британське видавництво "Tate". Ілюстрації до неї стануть візуальною основою національного стенду.

Про український книжковий ринок міжнародній спільноті розповість Антон Мартинов – співвласник видавництва "Наш Формат". Він зверне увагу на особливості книговидання в Україні та на розвиток українського ринку в умовах соціальної турбулентності. Захід відбудеться 12 березня, початок о 16:00.

Загалом на Лондонському книжковому ярмарку Україну представлять 12 видавництв: "А-ба-ба-га-ла-ма-га", "Видавництво Старого Лева", "Наш Формат", "Астра", "BOOK CHEF", "Фонтан казок", "Каламар", "КМ-Букс", "Magenta", "Nebo BookLab", "Ранок", "Самміт-книга". Крім того, свої книжки на стенді покаже Інститут національної пам'яті та організація "Українсько-єврейська зустріч", буде презентовано англомовну книгу-мандрівку Україної від видавництва "Книголав".

Довідка. Лондонський ярмарок – одна з найбільш масштабних міжнародних бізнес-подій книжкового світу, майданчик для переговорів, купівлі прав та демонстрації видавничих досягнень країн. Він триватиме три дні – з 12 до 14 березня 2019 року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: