fbpx
Сьогодні
20:38 02 Бер 2019

Через перехід церкви до ПЦУ побилися двоє священиків

В суботу, 2 березня, збори церковної громади у Чернівецькій області завершилися бійкою між двома священиками.

Про це повідомляє УНІАН з посиланням на слова очевидців.

Інцидент стався в селі Бережонка Вижницького району під час зборів парафії церкви Святого Апостола і євангеліста Іоанна Богослова, яка вирішила перейти з підпорядкування колишньої Української православної церкви Московського патріархату до Православної церкви України.

Місцеві жителі розповіли, що на зборах церковної громади були присутні 192 мешканці села. Рішення про перехід було ухвалене 164-ма голосами учасників зборів. Водночас проти проголосували 18 осіб, а утримались десятеро.

На збори також приїхали прихильники колишньої УПЦ МП з сусідніх сіл – Замостя, Мілієве, Коритне. Вони виступили проти переходу церкви до ПЦУ. Під час зібрання парафії виник конфлікт між священиком церкви Івана Богослова отцем Миколаєм та благочинним Вижницького району Іллею Кнігніцьким.

Отець Миколай звинуватив благочинного в тому, що він навмисне підбурює людей і є розкольником. Пізніше він ударив Іллю Кнігніцького, внаслідок чого той отримав травми обличчя. На місці інциденту працюють працівники Національної поліції.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: