fbpx
Сьогодні
21:07 26 Лют 2019

Парубій і Порошенко "зливають" роботу ТСК у справі Гандзюк, - активісти

Фото УНІАН

Президент і спікер "зливають" розслідування вбивства Катерини Гандзюк.

Про це заявили у спільноті "Хто замовив Катю Гандзюк?".

Зазначається, що робота ТСК щодо нападу на Катерину Гандзюк та інших активістів, офіційно закінчила свою роботу ще 6 лютого. Депутати, які працювали в комісії та громадськість наполягають на тому, що робота комісії має бути продовжена. На думку народних депутатів, жорстоке вбивство активістки Катерини Гандзюк привернуло увагу суспільства до системної проблеми: знищення громадянського суспільства в Україні, панування феодальних порядків в регіонах та тотальної корупції в правоохоронних органах.

"Сьогодні нам стало відомо, що Петро Порошенко блокує розгляд звіту тимчасової слідчої комісії ВРУ, яка займалася питаннями розслідування справ нападів на активістів. Спікер ВРУ Андрій Парубій злякався тиску Порошенка, а депутати від партії Президента бігали по парламенту та збирали підписи під якимось листом, що начебто вони підтримують ідею перенесення звіту в закритому режимі. Чому в закритому, навіщо — цю істерику навіть не хочеться аналізувати", – пишуть активісти.

"При тому, що результати роботи ТСК є суспільно значущими, стратегічно важливими для нашої держави, особливо напередодні виборів, спікер Парламенту Андрій Парубій просто сьогодні робить все для того, щоб ці результати лишилися невідомими широкому загалу, а комісія припинила своє існування. Представник фракції БПП наразі зайнятий тим, щоб зібрати голоси для рішення ВРУ про припинення роботи комісії і про ознайомлення зі звітом роботи ТСК лише вузького кола депутатів", – йдеться у заяві спільноти.

"Тобто, фактично, Андрій Парубій і Петро Порошенко намагаються звести нанівець роботу народних депутатів з різних фракцій, поховавши її серед бюрократичного безглуздя владних кулуарів. Нам, як членам ініціативи, а також журналістам, громадськості, представникам посольств дуже цікаво: за що Петрові Порошенку так соромно, і чого так боїться Андрій Парубій, якщо він згоден навіть на таку ницість?", – пишуть активісти.

У спільноті "Хто замовив Катю Гандзюк?" подякували нардепам-представникам парламентської більшості, які працювали в ТСК та особисто Бориславу Березі.

"Страх Президента – це найкращий показник якості вашої роботи. Нагадуємо, що Борислав в ефірі Суспільного передбачав подібний розвиток подій і обіцяв, що в разі, якщо звіт не буде оприлюднено згідно процедури, він зробить це особисто і неофіційно", – зазначили вони.

Також сьогодні була запланована акція протесту під Мистецьким Арсеналом, де відкриття П'ятого Міжнародному форуму"Окупований Крим. 5 років опору" мав відвідати Петро Порошенко. Проте, з невідомих поки причин він скасував свій візит. Тому акція була скасована через відсутність Президента на заході.

Раніше повідомлялося, що 32 громадські організації підписали заяву щодо продовження терміну повноважень ТСК у справі Гандзюк.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: