fbpx
Сьогодні
21:52 18 Лют 2019

Наслідки Brexit: Honda закриває виробництво у Британії

Японський автоконцерн Honda планує закрити свій автозавод в Великобританії через Brexit. Йдеться про підприємство, на якому працюють більше 3500 осіб.

Про це повідомляє Euronews.

Ще восени 2018 року компанія заявляла, що не закриє завод, яким би не був результат переговорів між Лондоном і Брюсселем.

Заяву про припинення виробництва підприємство збирається опублікувати найближчим часом.

Якщо інформація підтвердиться, то це може стати ще одним жорстоким ударом по британській автомобільній промисловості на тлі невизначеності навколо Brexit, яка все більше зростає. У компанії Honda побоюються, що в разі виходу Сполученого королівства з ЄС значно збільшиться термін доставки різних товарів з Євросоюзу до Великобританії. Якщо зараз на це йде від п'яти годин до доби, то після Brexit ця цифра можна зрости до 9 днів.

Раніше в компанії анонсували тимчасове припинення роботи підприємства через Brexit. На сьогодні завод в Свіндоні – єдине підприємство Honda на території Євросоюзу. Виробництво в цьому англійському місті було запущено 30 років тому.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: