fbpx
Сьогодні
09:53 13 Лют 2019

Франція на засіданні ООН: За столом Радбезу є агресор і жертва агресії

Фото Reuters

Потрібно пам'ятати, що за столом Радбезу ООН 12-го лютого під час засідання по ситуації в Україні присутні агресор і жертва агресії.

Про це в своєму виступі на Раді Безпеки ООН по ситуації в Україні заявив Постійний представник Франції при ООН Франсуа Делатра, передає Укрінформ.

"На відміну від того, що ми почули тут кілька хвилин тому, конфлікт не є ніяким умисним" планом "Заходу. За цим столом сьогодні присутні країна-агресор і країна, яка зазнала агресії ", – зазначив він.

Цікаво, що в текстовому варіанті виступу французького дипломата, яке готується заздалегідь і направляється прес-службою Радбезу під час виступів, слів про агресора і жертву агресії немає. Це свідчить про те, що Делатра, ймовірно, додав їх вже під час засідання, у відповідь на виступ російського представника Василя Небензі.

11 лютого Росія ініціювала засідання Радбезу ООН по ситуації в Україні під приводом четвертої річниці підписання мінських угод. 12 лютого в МЗС заявили, що для Росії скликання засідання Ради безпеки ООН – це можливість маніпулювати існуючими інструментарієм в рамках організації.

Перший віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко заявила, що виступ представника Росії в Радбезі ООН уявляє собою "очікувану суцільну істерику".

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: