fbpx
Сьогодні
14:31 07 Лют 2019

Уряд просять вирішити питання утилізації непридатних інсектицидів

Європейська Бізнес Асоціація закликає уряд України вирішити проблему з утилізацією непридатних і заборонених до використання засобів захисту рослин (ЗЗР).

Про це повідомила прес-служба ЄБА.

«Через неможливість легально та екологічно безпечно утилізувати непридатні пестициди, які накопичилися за останні 4 роки, виробникам ЗЗР доводиться витрачати великі кошти на зберігання небезпечних відходів на ліцензованих складах, площі яких вже майже вичерпані. Ситуація вимагає вкрай термінового вирішення», – зазначив координатор Агрохімічного комітету Європейської Бізнес Асоціації Віктор Погорілий.

При цьому 21 листопада 2018 року Кабінет Міністрів України схвалив запропоновані Мінприроди зміни до Постанови КМУ №1120 від 13 липня 2000р. що повинно було розблокувати питання надання згоди на транскордонне перевезення непридатних пестицидів. Як повідомили в ЄБА, з незрозумілих причин текст змін не опублікований. Тому, транскордонне перевезення до сих пір не представляється можливим.

В асоціації нагадали, що на території України відсутні ліцензовані заводи, які можуть займатися утилізацією небезпечних відходів – непридатних ЗЗР.

«У той же час, через юридичні колізії й наявності на ринку компанії, дійсність ліцензії якої на утилізацію ЗЗР знаходиться на етапі судових розглядів, заблокованим залишається механізм утилізації непридатних ЗЗР», – відзначили в ЄБА.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: