fbpx
Сьогодні
12:17 07 Лют 2019

Рада закріпила в Конституції курс на ЄС і НАТО

Верховна Рада закріпила у Конституції курс України на Європейський союз та НАТО.

За прийняття законопроекту №9037 у цілому на засіданні 7 лютого проголосували 334 депутати.  Автором законопроекту виступив Петро Порошенко.

Прийняття рішення зустріли оплесками.

"Це незворотність нашого європейського вибору, це початок справжньої євроінтеграції.  Україна буде в ЄС і НАТО", – заявив після голосування спікер ВР Андрій Парубій.

Президент Петро Порошенко перед голосуванням назвав 7 лютого історичним днем.

"Сьогодні історичний день, коли в Конституції буде закріплено як зовнішньополітичні орієнтири рух України до ЄС і НАТО. НАТО – це про безпеку, не лише про військову, а і про безпеку громадянина, безпеку на вулицях, верховенство права. Зараз у Кремлі дуже уважно спостерігають за діями Верховної Ради. Не дочекаєтесь – не буде у вас радості. І Верховна Рада сьогодні продемонструє єдність, яку демонструє останні 4 роки", – сказав Порошенко.

Тепер документ має підписати спікер парламенту Андрій Парубій і Президент України Петро Порошенко. Зміни набудуть чинності наступного дня після його опублікування в офіційній пресі.

Закон не визначає чітких дат чи кроків для вступу в ЄС та Північноатлантичний альянс. Однак він чітко прописує, що євроатлантичний курс України є незворотним. А отже – будь-які спроби політиків змінити курс України у напрямку Росії будуть трактуватися виключно як порушення Конституції України.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: