fbpx
Сьогодні
20:18 06 Лют 2019

В Україні почала роботу місія ОБСЄ зі спостереження за виборами

Бюро з демократичних інститутів і прав людини ОБСЄ сьогодні офіційно відкрило місію зі спостереження за виборами президента, призначених на 31 березня в Україні.

Про це в середу, 6 лютого, повідомила прес-служба ОБСЄ.

Місію очолює посол Пітер Тейлер, і включає в себе основну групу з 17 експертів, що базуються в Києві. БДІПЛ також звернулося з проханням до держав-учасниць ОБСЄ надати 100 довготермінових спостерігачів, які будуть розгорнуті по всій країні в міжнародних групах по дві особи з 13 лютого.

Крім того, Бюро попросить держави-учасники надати 750 короткострокових спостерігачів, які прибудуть за кілька днів до дня виборів.

Місія оцінить президентські вибори на предмет їх відповідності зобов'язанням ОБСЄ та іншим міжнародним зобов'язанням і стандартам демократичних виборів, а також національному законодавству України, йдеться в повідомленні прес-служби.

В ході своєї роботи місія опублікує проміжний звіт. У день виборів спостерігачі будуть стежити за відкриттям виборчих дільниць, голосуванням, підрахунком голосів і підбиттям підсумків. На наступний день після виборів місія разом з парламентськими делегаціями, в тому числі з Парламентської асамблеї ОБСЄ і Парламентської асамблеї Ради Європи, опублікує попередні висновки і висновки. БДІПЛ опублікує остаточний звіт про спостереження приблизно через вісім тижнів після закінчення виборчого процесу в Україні, додали в організації.

Нагадаємо, Міністерство закордонних справ України офіційно поінформувало Бюро з демократичних інститутів і прав людини ОБСЄ, що не братиме заявки від власників російських паспортів для реєстрації офіційними спостерігачами від іноземних держав чи міжнародних організацій.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: