fbpx
Сьогодні
12:27 06 Лют 2019

Супрун заявила, що її усунення заблокувало доставку життєво необхідних ліків і вакцин

В. о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун прокоментувала вчорашнє рішення Окружного адміністративного суду міста Києва про її відсторонення.

Про це Супрун написала в Facebook

Як пише пані Супрун, це рішення поставило під сумнів "безпеку, здоров'я та життя мільйонів людей"

Спочатку в.о. міністра подякувала всім за підтримку: "Ніщо так не об'єднує українське суспільство як захист змін в медичній сфері. Дякую всім громадянам, громадським організаціям, медикам, асоціаціям та народним депутатам, які вчора висловили нашій команді підтримку та обурення суддівським свавіллям."  А Порошенку, Гройсману та Парубію за "чітку позицію".

Супрун пояснила, що рішення про її усунення заблокувало ряд дуже важливих рішень:

Закуплені на суму понад 633 мільйони гривень коштів платників податків ліки, які готуються до відправки в регіони на складах МОЗУ не будуть відправлені у медзаклади. Адже розподіл препаратів відбувається за підписом в.о. міністра.

Розвезення в регіони життєво необхідних препаратів за 33 програмами державних закупівель, які вже знаходяться на складах Державних підприємств "Укрвакцина" та "Укрмедпостач". (Це вакцини проти кору, які є єдиним засобом, щоби зупинити спалахи хвороби. Це ліки для онкохворих дітей і дорослих, людей з діабетом, хворобами серця, гепатитом, препарати для тих, хто потребує діалізу чи антиретровірусної терапії.)

Під загрозою вчасні закупівлі й поставки ліків за кошти цьогорічного бюджету. МОЗ України у рекордні терміни розпочав процес закупівель. Однак через те, що наразі ніхто не вповноважений виконувати обов'язки міністра, укладання договорів із закупівельниками може не відбутися вчасно.

Зірвані терміни поставок призведуть до того, що тисячі людей залишаться без лікування.

Також заблоковане рішення про невідкладну відправку за кордон на лікування 44 наших співвітчизників.

Ніщо так не об'єднує українське суспільство як захист змін в медичній сфері. Дякую всім громадянам, громадським…

Posted by Уляна Супрун on Wednesday, February 6, 2019

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: